eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • Kiszona kapusta 50 dekagramów
  • marchewka 1 sztuka
  • cebula 0.5 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej lub oliwa z oliwek 3 łyżki
  • jabłko 1 sztuka

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kiszoną kapustę, odcisnąć i pokroić. Włożyć do dużej salaterki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, Przyprawić do smaku solą,pieprzem.
Surówka z kiszonej kapusty
Etap 1