nikolaxxxx

nikolaxxxx

Kucharz
[Przepisów: 19]

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny dodatek do mięs i ryb

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym

 

  • 60 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym
Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach razem z jabłkiem i ogórkami konserwowymi. Dodać do kapusty. Natkę opłukać, posiekać i również dodać do kapusty. Wsypać pieprz, cukier, wlać olej. Wszystko dokładnie razem wymieszać.