Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Surówka z marchewki i gruszek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

pyszna, chrupiąca surówka...można podać do obiadu albo zjeść jako przekąskę...zdrowa i niskokaloryczna

Surówka z marchewki i gruszek

Składniki:

Surówka z marchewki i gruszek

 

  • 2 duże marchewki
  • 2 dojrzałe gruszki Konferencje (albo inne)
  • sok z całej cytryny
  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 4-5 łyżek płatków migdałowych
  • kilka gałązek świeżego koperku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki i gruszek
Marchewki i gruszki myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, dokładnie mieszamy. Płatki migdałowe podprażamy lekko na suchej patelni, połowę dodajemy do surówki i mieszamy, resztą posypujemy wierzch. Przybieramy listkami koperku.

Tagi:

marchewka