dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny, prosty w przygotowaniu deser.

Surówka z pomarańczy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pomarańczy
Umyte pomarańcze dokładnie obieramy. Usuwamy białą skórkę i błonki. Miąższ kroimy w cienkie i małe kawałki. Przekładamy do salaterki i posypujemy brązowym cukrem. Obrane z łupinek orzechy drobno siekamy. Pomarańcze posypujemy orzechami. Surówkę wstawiamy do lodówki i delikatnie przyciskamy talerzykiem lub deseczką, aby puściła sok. Smacznego.
Surówka z pomarańczy
POmarańcze dokładnie obieramy i kroimy w małe kawałki.
Surówka z pomarańczy
Obrane z łupinek orzechy drobnos siekamy.