Sposób przygotowania:
Surówka z pora i jajka
1. Por oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy ( białą część) . Następnie przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie półplasterki.
2. Ugotowane na twardo jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Pora i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
4. Surówkę możemy na chwilę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Możemy podać od razu lub schłodzoną z lodówki.
2. Ugotowane na twardo jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Pora i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
4. Surówkę możemy na chwilę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Możemy podać od razu lub schłodzoną z lodówki.