Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z pora i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tą surówkę przygotowuje się bardzo szybko, jest również tania w przygotowaniu. Sprawdzi się na przekąskę, ale również jako dodatek do drugiego dania.

Surówka z pora i jajka

Składniki:

Surówka z pora i jajka

Składniki:

  • 1 por
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • odrobinka musztardy do smaku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pora i jajka
1. Por oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy ( białą część) . Następnie przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie półplasterki.

2. Ugotowane na twardo jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Pora i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.

4. Surówkę możemy na chwilę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Możemy podać od razu lub schłodzoną z lodówki.

Tagi:

pory