Sposób przygotowania:
Surówka z pora i marchewki
Pory dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry a jak mamy duże sztuki to w półplastry. Pokrojone pory przełożyć do miski i oprószyć niewielką ilością soli aby zmiękły.
W tym czasie obrać marchewkę i zestrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli por puścił dużo soku to go odlać. Dodać startą marchewkę i wymieszać.
Dodać jogurt i majonez, trochę świeżo zmielonego pieprzu dla smaku. Ponownie wymieszać i odstawić na ok 20 minut aby smaki się przegryzły.
W tym czasie obrać marchewkę i zestrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli por puścił dużo soku to go odlać. Dodać startą marchewkę i wymieszać.
Dodać jogurt i majonez, trochę świeżo zmielonego pieprzu dla smaku. Ponownie wymieszać i odstawić na ok 20 minut aby smaki się przegryzły.