EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Zielony krem z pora i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Aromatyczny, rozgrzewający krem, w którym lekko ostry, wyrazisty smak pora idealnie łączy się z łagodnym zielonym groszkiem. Krem podany z ptysiowym groszkiem lub ziołowymi grzankami smakuje znakomicie i jest bogactwem witamin.

Zielony krem z pora i groszku

Składniki:

Zielony krem z pora i groszku

 

Sposób przygotowania:

Zielony krem z pora i groszku

ETAP 1:

Zielony krem z pora i groszku
por oczyścić i pokroić w talarki , następnie podsmażyć

Por oczyścić i pokroić w talarki, zeszklić na maśle i dodać groszek.

ETAP 2:

Zielony krem z pora i groszku
wlać zahartowaną śmietanę i chwilę gotować

Zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Następnie dodać pokrojony w kostkę topiony ser i całość zmiksować blenderem do postaci gładkiego kremu. Ponownie zagotować, dodać zahartowaną śmietanę, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

ETAP 3:

Zielony krem z pora i groszku
gotowy krem dokładnie wymieszać doprawić solą, pieprzem i gałką

Całość dokładnie wymieszać.

ETAP 4:

Krem podawać z ptysiowym groszkiem lub grzankami.