Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z pory i papryki..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym wymieszanym z musztardą i oliwą.

Surówka z pory i papryki.. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pory i papryki..

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pory i papryki..
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą lub posolić aby zmiękł, odcisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Surówka z pory i papryki..
Por pokroić w półkrążki, wymieszać z solą i odcisnąć z powstałego soku.
Surówka z pory i papryki..
Do surówki dodać paprykę i ogórki pokrojone w kostkę oraz jabłko utarte na tarce.