Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z selera, jabłka i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do surówki można dodać seler marynowany.

Surówka z selera, jabłka i pora Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z selera, jabłka i pora

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera, jabłka i pora
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą. groszek konserwowy osączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Surówka z selera, jabłka i pora
Pokrojoną porę można sparzyć wrzącą wodą lub wymieszać z solą i odcisnąć.
Surówka z selera, jabłka i pora
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wymieszać z jogurtem i majonezem.