Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Świńskie uszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niespodziewani goście? Nic prostszego do zrobienia i smaczne!

Świńskie uszka

Składniki:

Świńskie uszka

 

  • 300 g ciasta francuskiego gotowego;
  • 4 – 5 łyżek cukru kandyz (lodowego);

 

 

Sposób przygotowania:

Świńskie uszka
Ciasto francuskie przygotować wg przepisu. Jeżeli to konieczne, rozwałkować na grubość ok. 5 mm . Posypać dużą ilością cukru. Za pomocą wałka docisnąć do ciasta. Ciasto zawinąć do środka wzdłuż obu dłuższych stron. Ostrym nożem (unikać zbędnego nacisku) pokroić na kawałki o grubości 2 cm. (Uwaga: ja przecięłam ciasto na 2 części i dlatego uszka są mniejsze). Lekko spłaszczyć i układać na blasze opłukanej wcześniej zimną wodą. Piec w temperaturze 200 0 C ok. 20 min. (można po 10 min ostrożnie odwrócić ciastka.) Ostudzić.

Tagi:

ciasto