Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z pianką kokosowo- malinową
Ciasto:
Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.
Przygotowane ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki. Spód nakłuwam widelcem. Babeczki piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Pianka:
Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję maliny, mleczko kokosowe oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję.
Pianką wypełniam upieczone babeczki. Odstawiam do stężenia. Następnie wierzch babeczek dekoruję malinami oraz wiórkami kokosowymi.
Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.
Przygotowane ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki. Spód nakłuwam widelcem. Babeczki piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Pianka:
Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję maliny, mleczko kokosowe oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję.
Pianką wypełniam upieczone babeczki. Odstawiam do stężenia. Następnie wierzch babeczek dekoruję malinami oraz wiórkami kokosowymi.
skuter5
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości