Sposób przygotowania:
Szybki i pyszny torcik
Przygotować niezbędne składniki na biszkopt i na masę. Jajka kurze należy sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać na drobnym sicie. Żółtka oddzielić od białek. Białka włożyć do wysokiego naczynia i ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek dolać ocet, wymieszać całość, następnie dodać do piany z białek i całość bardzo dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę o średnicy 28 cm. wysmarować margaryną i wysypać na dnie bułką tartą. Włożyć biszkopt do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C na około 50 minut. Wyjąć i ostudzić. Przekroić biszkopt na dwie równe części. Śmietankę ubić na sztywno tak aby powstała puszysta i jednolita masa, dodać do niej likier kokosowy, śmietanfix oraz cukier puder i miksować dalej. Podzielić masę na trzy części. Rozpuścić galaretkę agrestową, ostudzić ją i również podzielić na dwie części. Jedną część galaretki włożyć do lodówki. Jedną z trzech części masy wyłożyć na jeden krążek biszkopta, rozsmarować i przykryć drugim krążkiem. Do drugiej części masy dodać połowę zielonej galaretki i wymieszać i rozsmarować na wierzchu tortu. Trzecią część masy nałożyć do szprycy i dekorować wedle własnego uznania. Wyjąć z lodówki galaretkę w połowię tężejącą i wyłożyć na część tortu. Wyłożyć różę cukrową i listki. Pookładać koraliki- perełki cukrowe i wykonać napis z polewy czekoladowej.