Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Szybki jeż inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

oto co można zrobić z herbatników

Szybki jeż inaczej

Składniki:

Szybki jeż inaczej

 

  • opakowanie płatków migdałowych pokrojonych w słupki
  • 1 kostka masła możecie dać margarynę ale ja daję masło
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • 3 płaskie łyżki ciemnego kakao
  • 3 łyżki spirytusu lub dobrej jakości wódki
  • 3-4 opakowania herbatników (duże)

 

Sposób przygotowania:

Szybki jeż inaczej
Wyrabiamy masę tak jak na domowe rafaello(poprzedni przepis) masę dzielimy na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Z większej robimy ciało kreta a z mniejszej formujemy głowę którą doczepiamy do ciała. Z płatków migdałowych pociętych w cienkie słupki robimy igły jeża wtykając je w całe ciało z masy. Oczy i nos możemy zrobić z rodzynek a wąsy też z płatków.
Pracochłonne ale warto.