Sposób przygotowania:
Szybki torcik śmietanowy z dodatkami.
Jajka sparzyć wrzątkiem, wbić całe do miski i ucierać z cukrem do białości. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy natłuścić i wyłożyć kółkiem wyciętym z pergaminu.Boki tortownicy ściągnąć wtedy, gdy wstawi się do środka dno. Wlać masę do formy, nagrzać piekarnik do temp.175 st. C i piec biszkopt ok. 20 min. Po upieczeniu wyjąć, wystudzić. Otworzyć boki tortownicy, a ciasto przekroić długim płaskim nożem do tortów i nasączyć go paroma łyżkami ponczu rumowego lub herbacianego z domieszką olejku migdałowego. Ubić kremówkę w szklanej misie, dodając żel-fix, by lepiej zesztywniała. Schłodzić z 35 min. Bakalie opłukać, osączyć, a niektóre sparzyć i obrać jak migdały. Owoce umyć i obrać ze skórek i wybrać miąższ. Dodać miąższ z owoców i posiekane bakalie do ubitej śmietany i przekładać nią połówki biszkopta nie omijając wierzchu. Kroić i podawać na talerzykach z widelczykami do ciast.