Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Drobiowe kieszonki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kieszonki z piersi z kurczaka, nadziane gotowanym jajkiem, wędzonym boczkiem i cebulą, z nutką sproszkowanych suszonych pomidorów.

Drobiowe kieszonki z jajkiem

Składniki:

Drobiowe kieszonki z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z jajkiem

Etap 1

Drobiowe kieszonki z jajkiem
Rozbite tłuczkiem mięso oprószone solą i pieprzem.

2 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, każde przekroić na pół. Mięso podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Etap 2

Drobiowe kieszonki z jajkiem
Boczek jajko i cebula ułożone na mięsie.

Na każdym kawałku mięsa ułożyć po dwa plasterki boczku, połówce jajka i po trochu pokrojonej w piórka cebuli. Wszystko posypać pomidorami suszonymi.

Etap 3

Drobiowe kieszonki z jajkiem
Nadziane mięso złożone i zabezpieczone wykałaczkami.

Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.

Etap 4

Drobiowe kieszonki z jajkiem
Nadziane mięso w panierce położone na rozgrzany olej.

Pozostałe jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.

Etap 5

Drobiowe kieszonki z jajkiem

Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.