Sposób przygotowania:
Jaja parowane i sos z chrzanem
Do specjalnego pojemnika parowaru, takiego bez otworów wlewamy dwie krople oliwy i smarujemy go.
Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.
Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).
W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.
Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.
Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.
Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).
W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.
Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.
Magdalena88
niezły kąsek