dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Jaja parowane i sos z chrzanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jajka ugotowane na parze a la omlet lub a la jajka sadzone podane z sosem doprawionym chrzanem dla pobicia smaku.

Jaja parowane i sos z chrzanem

Składniki:

Jaja parowane i sos z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Jaja parowane i sos z chrzanem
Do specjalnego pojemnika parowaru, takiego bez otworów wlewamy dwie krople oliwy i smarujemy go.

Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.

Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).

W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.

Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.

Tagi:

dania jajka