goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Szybki tort bezowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki, delikatny, z sezonowymi owocami. Bardzo smaczny.

Szybki tort bezowo-truskawkowy

Składniki:

Szybki tort bezowo-truskawkowy

 

  • blat bezowy 2 sztuki
  • truskawki 1/2 kg
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • cukier puder 1 szklanka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • śmietana 30% 1/2 kg

 

 

Sposób przygotowania:

Szybki tort bezowo-truskawkowy
Truskawki oczyszczamy. 1/3 część truskawek miksujemy z 1/2 szklanką cukru pudru oraz połową żelatyny. Powstałą masą smarujemy gotowy blat bezowy, a na nim układamy pozostałe truskawki (połówki). Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy żelatynę. Masą śmietanową przykrywamy truskawki, przekładamy blatem. Wierzch tortu dekorujemy ubitą śmietaną, kawałkami truskawek.

Tagi:

tort