Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Tęczowe mleczna pianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moje dzieci uwielbiają takie desery

Tęczowe mleczna pianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tęczowe mleczna pianka

 

  • mleko skondensowane niesłodzone - 2 puszki
  • biszkopty -1 opak duże
  • galaretka pomarańczowa -1 opak
  • galaretka niebieska - 1 opak
  • galaretka cytrynowa -1 opak
  • galaretka agrestowa - 1 opak
  • galaretka truskawkowa - 2 opak
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tęczowe mleczna pianka
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gotowanej wody. Następne galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w 1/2 szkl gotowanej wody. Schłodzone mleko skondensowane, przelać do wysokiego naczynia, ubić robotem to momentu aż zwiększy objętość o 2 razy. Mleko podzielić na 4 części, do pierwszej części dodaj agrestową galaretkę, dobrze ubij. Brytfannę o wymiarach (22x40 cm) wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać pierwszą część mleka, odstawić do lodówki do stężenia. Powtórz te same czynności z pozostałymi trzema galaretkami. Galaretki truskawkowe wylać na wierzch deseru, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Deser udekorować listkami mięty
Tęczowe mleczna pianka
Biszkopty zostaną zalane mlekiem wymieszanym z galaretką agrestową
Tęczowe mleczna pianka
Na masie agrestowej została wylana masa cytrynowa
Tęczowe mleczna pianka
Następne warstwy masy przygotowane i wylane
Tęczowe mleczna pianka
Masy z mleka zastygnięte ptasie mleczko gotowe do spożycia

Tagi:

biszkopt