Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Tęczowe szaszłyki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki na na jeden kęs.

Tęczowe szaszłyki.

Składniki:

Tęczowe szaszłyki.

 

  • 2 galaretki w różnych kolorach
  • 4 łyżek serka o niskiej zawartości tłuszczu (mój wiadra)
  • szklanka wody gazowanej
  • jajko
  • 4 – 5 łyżek mąki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Tęczowe szaszłyki.
Z wody, jajka, soli i mąki robimy ciasto i smażymy naleśniki. Galaretki robimy z połowy wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy zaczną tężeć do każdej dodajemy po dwie łyżki twarogu i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita gładka masa. Chłodne naleśniki smarujemy tężejącą masą...zwijamy i odkładamy aż stężeją. Gdy są dość twarde kroimy w 2 cm krążki i na przemian kolorami nadziewamy na patyki.

Tagi:

jajko jajka