kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W szklance, lekkie, puszyste, słodkie

Tiramisu

Składniki:

Tiramisu

 

  • 100 ml mocnej kawy espresso
  • 16 podłużnych biszkoptów
  • 35 dag serka mascarpone
  • 100 ml migdałowego likieru
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka śmietany kremówki 36%

Sposób przygotowania:

Tiramisu
Ubić serek ze śmietaną i cukrem pudrem. Do kawy wlać likier, wymieszać, dokładnie nasączać płynem biszkopty. Połowę ciastek rozłożyć w czterech szklankach, następnie rozłożyć ubitą masę, nakryć biszkoptami. Schłodzić w lodówce.