s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Tiramisu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszny deser, rozpływa się w ustach:)

Tiramisu

Składniki:

Tiramisu

 

  • 250 g serka mascarpone
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • biszkopty
  • ½ szklanki mocnej kawy
  • 3 łyżki likieru amaretto (można użyć także białej wódki z dodatkiem aromatu migdałowego)
  • kakao rozpuszczalne

 

Sposób przygotowania:

Tiramisu
1.Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy ser i miksujemy na gładką masę; 2.Do kawy dodajemy likier, namaczamy w niej biszkopty; 3. Biszkopty układamy na dnie pucharków (najlepiej przezroczystych ), na biszkoptach układamy masę serową, ponownie biszkopty, które posypujemy kakao, ponownie masę serową i kakao;