kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

deser najlepiej schładzać w lodówce 12 godzin.

tiramisu

Składniki:

tiramisu

 

  • 2 opakowania serka mascarpone,
  • dowolna galaretka,
  • 8 żółtek,
  • 2 cukry waniliowe,
  • mocny napar z kawy,
  • likier migdałowy,
  • Biszkopty

 

Sposób przygotowania:

tiramisu
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Serek mascarpone połączyć z żółtkami. Dodać cukier waniliowy. Następnie sporządzić mocny napar z kawy i alkoholu i zostawić do ostygnięcia. Biszkopty maczać w kawie i układać w dowolnym naczyniu. Każdą jedną warstwę biszkoptów przekładać warstwą masy serowej. Udekorować polewą czekoladową i deser schłodzić w lodówce.