Sposób przygotowania:
Tiramisu w mojej wersji
Należy przygotować niezbędne składniki na tiramisu. Do wysokiego naczynia przełożyć schłodzoną śmietankę i ubić ją na sztywno. W osobnym naczyniu należy ubić żółtka z cukrem pudrem ( 60 g cukru) na gładką i puszystą masę. W osobnym naczyniu wymieszać serek mascarpone z resztą cukru pudru i dokładnie wymieszać. Z białek ubić na sztywno pianę i masy z serkiem dodać ubitą pianę z białek oraz ubitą śmietankę i wymieszać na jednolitą masę. Do kubeczka wsypać kawę i cukier i zaparzyć kawę w 2 szklankach wrzącej wody, dodać likier. Biszkopciki okrągłe nasączać w ostudzonej kawie i układać na dnie formy do pieczenia. Posypać kakao. Wyłożyć masę, rozsmarować, wyłożyć ponownie nasączone biszkopty i posypać kakao udekorować pozostałym kremem i na wierzch wyłożyć maliny. Podłużne biszkopty przyklejać po bokach tiramisu. Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.