sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Tiramisu z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser z dodatkiem sezonowych owoców

Tiramisu z jagodami

Składniki:

Tiramisu z jagodami

 

  • składniki:
  • 1 szklanka (250 ml) zaparzonej mocnej kawy
  • 1 szklanka jagód
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g podłużnych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Tiramisu z jagodami
Jagody przebrać i umyć. W szklance należy zaparzyć mocną kawę. Rozdzielić białka od żółtek. Żółtka wlewamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszysta, jasną masę. Następnie dodajemy serek mascarpone cały czas ubijając. Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie i układamy na dnie naczynia. Na biszkopty wylewamy połowę masy i posypujemy jagodami. Układamy drugą warstwę biszkoptów i masy. Przed podaniem należy schłodzić deser przez około 2 godziny. Smacznego