pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny tłuszczyk do omaszczenia pierogów, kopytek, pyzów itp.

Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek

 

  • smalec 2 łyżki stołowe
  • cebula 1 mała
  • sól

Sposób przygotowania:

Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek
Do małego garnuszka dajemy 2 łyżki smalcu i wrzucamy na mały ogień. Osobno na tacce kroimy cebulę na ciankie paski i dorzucamy do roztopionego smalcu. Dodajemy szczyptę soli. Smażymy na bardzo małym ogniu, aż cebulka się zarumieni i zmięknie. Polewamy nasze wcześniej zrobione pyzy, kopytka itp. Smacznego!
Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek
dwie łyżki smalcu dajemy do garnuszka i na mały ogień
Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek
gdy się rozpuści dodajemy pokrojoną w paski cebulę
Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek
następnie solimy by nadać odpowiedni smak
Tłuszcz do omaszczenia pierogów, kopytek
i smażymy na małym ogniu aż cebulka będzie miękka i zarumieniona