Sposób przygotowania:
Torcik na zimno
Biszkopty układam w tortownicy, zalewam tężejącą cytrynową galaretką rozpuszczoną w 300 ml wrzącej wody, wstawiam do lodówki. Suchą żelatynę wsypuję do szklanki, wlewam 1/2 szklanki wrzącej wody, mieszam, odstawiam na 5 min. Po tym czasie mieszam żelatynę do całkowitego rozpuszczenia,studzę. Chłodną żelatynę wlewam do serków waniliowych, dokładnie mieszam, wylewam na biszkopty z galaretką, wstawiam na kilka minut do lodówki do zastygnięcia. Na warstwę z serków, układam umyte i pokrojone truskawki. Galaretki truskawkowe rozpuszczam w 300 ml wrzącej wody, studzę, mają być zimne i lekko tężejące. Przelewam galaretki do wysokiego naczynia, dodaję zimne mleko skondensowane, ubijam na piankę widełkami do piany, aż zacznie gęstnieć, wylewam na pokrojone truskawki. Wstawiam do lodówki na 15-20 min. Gdy pianka lekko zastygnie, układam owoce i zalewam tężejącą cytrynową galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzącej wody.