Sposób przygotowania:
Tort Komunijny
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta. Wyłożyć ciasto do formy (prostokątnej - tej dużej 35 x 20 cm). Piec w temperaturze 160 - 180ºC ok 30 - 40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Ukształtować z biszkoptu wizerunek kielicha (jak na zdjęciu). Przekroić ciasto na 3 - 4 blaty. Wyłożyć każdą część kremem lub dżemem. Ułożyć w całość. Wierzch udekorować kremem i złotymi perełkami.
Pyza
Pyza
I jeszcze jedna bardzo ciekawa rzecz - dlaczego Twoje opisy tortów są tak bardzo podobne jak u innego użytkownika? np. https://gotujmy.pl/tort-kuferek-,przepisy,166887.html - drugie konto czy po prostu kopiowanie i dopasowanie?