Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem na ostro i awokadoPrzygotowanie kurczaka
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, lekko solimy, przekładamy do miseczki, zalewamy słodkim sosem chili.
Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników.
Przygotowanie papryki
Paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
Przygotowanie awokado i kukurydzy
Awokado kroimy na pół, wyrzucamy pestkę. Usuwamy skórkę - można to zrobić, podważając ją łyżką. Awokado kroimy w paseczki.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Smażenie
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pierś z kurczaka (wlewamy też sos) i paprykę, smażymy.
Chwilę studzimy, łączymy z awokado i kukurydzą.
Nadziewanie i zwijanie tortilli
Placki tortilli smarujemy majonezem lub serkiem. Układamy na niej farsz. Tortille zwijamy. Jemy na zimno (ja tak preferuję) lub podgrzewamy.