Sposób przygotowania:
Śledź w sosie musztardowym
Filety śledziowe opłukać z oleju i zalać mlekiem, tak aby przykrywało rybę. Pozostawić przez około 1h. Spróbować czy nie są jeszcze za słone w razie potrzeby jeszcze wymoczyć. Odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Obie musztardy, miód, sok z cytryny, maggi i olej mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem.
Śledzie układać na talerzach i serwować z dodatkiem musztardowego sosu. Śledzie można również pokroić w kawałki i wymieszać z sosem.
Obie musztardy, miód, sok z cytryny, maggi i olej mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem.
Śledzie układać na talerzach i serwować z dodatkiem musztardowego sosu. Śledzie można również pokroić w kawałki i wymieszać z sosem.
SylaUla