Sposób przygotowania:
Tradycyjny śledzik z cebulką
Filety śledziowe opłukać z oleju i zalać mlekiem, tak aby przykrywało rybę. Pozostawić przez około 1h. Spróbować czy nie są jeszcze za słone w razie potrzeby jeszcze wymoczyć. Odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i odczekać aż zmięknie, dodać do śledzi razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć do słoika i zalać olejem, tak aby przykrywał śledzie. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi, trzeci dzień, gdy smaki się przegryzą.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i odczekać aż zmięknie, dodać do śledzi razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć do słoika i zalać olejem, tak aby przykrywał śledzie. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi, trzeci dzień, gdy smaki się przegryzą.