czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Trufle cytrynowo-czekoladowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Trufelki bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Mają orzeźwiająco cytrynowy smak:)

Trufle cytrynowo-czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Trufle cytrynowo-czekoladowe

 

  • cukier waniliowy,
  • 250g chudego twarogu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • skórka otarta z pół cytryny,
  • szkl. płatków czekoladowych,
  • 100g gorzkiej czekolady,
  • 100g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Trufle cytrynowo-czekoladowe
Twaróg zmiksować przy użyciu blendera. Dodać cukier waniliowy, sok oraz skórkę z cytryny. Płatki czekoladowe zmiksować w blenderze, następnie dodać do masy serowej, całość ponownie zmiksować blenderem. Uformować małe kuleczki, wstawić do lodówki na godzinę. Czekolady stopić na parze. Trufelki obtaczać w czekoladzie, włożyć na 20min do lodówki by czekolada zastygła.
Trufle cytrynowo-czekoladowe
Twaróg zmiksowac ze skórką i sokiem z cytryny
Trufle cytrynowo-czekoladowe
następnie dodać zmiksowane płatki czekoladowe
Trufle cytrynowo-czekoladowe
Całość dokłądnie miksujemy przy pomocy blendera
Trufle cytrynowo-czekoladowe
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha

Tagi:

czekolada