Sposób przygotowania:
Trufle w gorzkiej czekoladzie
Serek mascarpone przekładamy do miksera, dodajemy mleko w proszku, sok z cytryny o miksujemy. Czekolade białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę przelewamy do masy serowej i miksujemy dalej. Dolewamy syropu waniliowego, tak naprawdę to może być każdy smak jaki lubimy i całośc miksujemy na gładką masę. Miskę z masą przykrywamy folią aluminiową i wkłądamy na noc do lodówki. Następnie formujemy małe kulki (ok 20 sztuk wychodzi z tej iliości skłądników). Kulki przykrywamy folią i ponownie wkłądamy na min godzinę do lodówki. Po tym czasie gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i obtaczamy w niej przygotowane kuleczki. Odkłądamy, posypujemy cukrowaa posypką i czekamy aż czekolada zastygnie.
edytaha
Fajne trufelki, zabieram przepis :)
szpileczka
No dokładnie tak było, z 20 sztuk ostały się raptem 4, ale ważne ze smakowały ;-)
marietta