Sposób przygotowania:
Truskawki - mrożoneRozpoczoł się sezon truskawkowy, truskawki są bardzo smacznym owocem i można je mieć przez cały rok .Oto mój przepis na szybkie mrożenie.Truskawki płuczemy w zimnej wodzie bardzo krótko aby się zbyt nie opiły wody .przekładamy na durszlak lub sitko do obsiąknięcia. Oddzielamy zielone szypółki . Truskawki wkładamy do jdnorazowej reklamówki do 1/3 pojemności , zawiązujemy i wkładamy do zamrażalnika. Po około 2-3 godzinach wyjmujemy reklamówkę z truskawkami i poruszamy aby truskawki się nie połączyły w jedną całość i ponownie wkładamy do zamrażalnika . Następnego dnia powtarzamy tę czynność , truskawki będą pięknie zamrożone i każda osobno . Tak zmrożone truskawki przekładam do plastykowych woreczków 3/4 ich pojemności aby można je raz w miesiącu wzruszyć . Przechowują się wspaniale , użwam je do galaretek ,placków itd.Bardzo polecam mało pracy a zimą bardzo smakują.