edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Pasta z awokado

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Składniki pasty można pokroić w mniejszą lub większą kostkę według uznania. Ja osobiście wolę, kiedy kawałki są większe.

Pasta z awokado

Składniki:

Pasta z awokado

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado

ETAP 1:

Pasta z awokado
Awokado po pokrojeniu od razu skropić sokiem z limonki.

Jajko obrać, pokroić w kostkę.
Awokado przekroić na pół, przy pomocy noża wyjąć pestkę, miąższ oddzielić łyżką od skórki, pokroić go w kostkę, skropić sokiem z limonki. Pestki nie wyrzucać, jeszcze się przyda.

ETAP 2:

Pasta z awokado
Pomidora przed pokrojeniem obrać ze skórki i usunąć pestki.

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.

ETAP 3:

Pasta z awokado
Do miseczki dodać pozostałe składniki i przyprawy do smaku.

Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i majonez.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i jeszcze ewentualnie sokiem z limonki, dobrze wymieszać.
Jeśli pasta nie zostanie od razu cała zjedzona, położyć na wierzchu pestkę, która znacznie opóźni ciemnienie awokado.