Sposób przygotowania:
Pasta z awokadoETAP 1:
Jajko obrać, pokroić w kostkę.
Awokado przekroić na pół, przy pomocy noża wyjąć pestkę, miąższ oddzielić łyżką od skórki, pokroić go w kostkę, skropić sokiem z limonki. Pestki nie wyrzucać, jeszcze się przyda.
ETAP 2:
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.
ETAP 3:
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i majonez.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i jeszcze ewentualnie sokiem z limonki, dobrze wymieszać.
Jeśli pasta nie zostanie od razu cała zjedzona, położyć na wierzchu pestkę, która znacznie opóźni ciemnienie awokado.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2