Sposób przygotowania:
Kurczak w czerwonym winie z daktylami
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na 3 części, lekko solimy i pieprzymy. W rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy na złoty kolor kawałki kurczaka.
Przesmażonego kurczaka przekładamy na talerz a w rondlu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną plasterki papryczkę chilli.
Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy przesmażonego kurczaka, laskę cynamonu i daktyle, wszystko podlewamy winem i wodą, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem i odparowujemy około 10-15 minut.
Kurczaka serwujemy posypanego chilli i/lub szczypiorkiem z ugotowaną kaszą kuskus, smacznego.
Przesmażonego kurczaka przekładamy na talerz a w rondlu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną plasterki papryczkę chilli.
Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy przesmażonego kurczaka, laskę cynamonu i daktyle, wszystko podlewamy winem i wodą, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem i odparowujemy około 10-15 minut.
Kurczaka serwujemy posypanego chilli i/lub szczypiorkiem z ugotowaną kaszą kuskus, smacznego.
Marika-
Igraszki Losu
ciasteczka
lukrowanepierniczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
skuter5
biedroneczki
Czekoladka 2