czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczne, szybkie i pożywne.

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej

 

Sposób przygotowania:

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej
Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.
Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej
Etap 1
Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej
Etap 2