Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Tuńczyk w oszczędnej sałatce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na przystawkę proponujemy sałatkę z tuńczyka i warzyw - już sam wygląd zachęca do posmakowania!

Tuńczyk w oszczędnej sałatce

Składniki:

Tuńczyk w oszczędnej sałatce

 

  • 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki ( z obiadu )
  • 1 średniej wielkości ugotowana marchewka ( z zupy )
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 nie duże korniszony
  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • Sos sałatkowy ,, Koperkowo-ziołowy " do smaku
  • grubo mielony czarny pieprz do smaku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w oszczędnej sałatce
Ziemniaki i korniszony pokroić w pół plasterki , marchew w plasterki, cebulę w cienkie ,, piórka. Tuńczyka odsączyć ( olej zlać do miseczki ) i rozdrobnić widelcem. Wymieszać olej od tuńczyka z majonezem i doprawić go do smaku pieprzem i sosem sałatkowym .Polać sałatkę sosem , posypać natką i delikatnie wymieszać . Zostawić w lodówce na godzinę by smaki się zmieszały.

Tagi:

zupa sosy obiad