Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Twaróg różowy - delicje

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Owoce starannie umyć, sparzyć na sitku, obrać z szypułek i dokładnie osączyć z wody.

Twaróg różowy - delicje

Składniki:

Twaróg różowy - delicje

 

  • 200 g świeżego twarogu
  • 1/2 szkl śmietany
  • 200 g świeżych dojrzałych truskawek (lub poziomek, malin, czarnych jagód)
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Twaróg różowy - delicje
Owoce starannie umyć, sparzyć na sitku, obrać z szypułek i dokładnie osączyć z wody. Owoce rozetrzeć z cukrem, po czym rozbić malakserem z twarożkim i śmietaną. Podawać dobrze ochłodzone.