Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Twarogowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna, łatwa w przygotowaniu i pożywna

Twarogowa z rzodkiewką

Składniki:

Twarogowa z rzodkiewką

 

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • czerwona cebula
  • 1/2 kostki twarogu
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Twarogowa z rzodkiewką
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, część odkładamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z rzodkiewką.
Twaróg rozgniatamy widelcem na gładką masę. Mieszamy z rzodkiewką i cebulą.
Majonez doprawiamy i mieszamy z twarogiem. Dekorujemy rzodkiewką.