KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

wafle z kajmakowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny deser, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na jego przygotowanie. Ekspresowo znika z talerza :)

wafle z kajmakowym nadzieniem

Składniki:

wafle z kajmakowym nadzieniem

 

  • paczka dużych wafli andrutów
  • masa kajmakowa w puszce
  • 150 dag masła
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

wafle z kajmakowym nadzieniem
Masło doprowadzamy do miękkości. Dokładnie mieszamy i ubijamy je na gładką masę. Do masła dodajemy szczyptę soli. Powoli dodajemy masę kajmakową, najlepiej po jednej łyżce. Inaczej możemy mieć problem z rozmieszaniem masy i uzyskaniem odpowiedniej konsystencji. Kiedy masa jest już idealnie gładka przygotowujemy andruty. Cienką warstwą (tak aby zbytnio nie wypływała) smarujemy andruta, nakładamy następnym i znów smarujemy. Przekładamy dowolną ilość razy po czym przygniatamy czymś ciężkim. Po około 30 minutach wycinamy z wafli odpowiedni kształt np. mniejsze kwadraty. Smacznego!