misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Waniliowe capuccino

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 20

Wspaniała kawa capuccino z dużą ilością pianki na spotkanie z przyjaciółmi...

Waniliowe capuccino Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Waniliowe capuccino

 

  • 400 ml mleka kondensowanego niesłodzonego
  • 3-4 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej TCHIBO EXCLUSIVE 100% ARABICA
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • Czekolada w proszku lub tarta czekolada do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe capuccino
Zimne mleko skondensowane wlewamy do shakera, wsypujemy kawę i cukier waniliowy. Zamykamy shaker i energicznie wstrząsamy, mleczko się spieni a cukier i kawa rozpuści. Przygotować filiżanki (mogą być ogrzane), wlewamy piankę do1/3 wysokości filiżanki, uzupełniamy wrzątkiem. Posypujemy dekoracyjnie czekoladą w proszku lub tartą czekoladą. W razie potrzeby kawę dosładzamy w filiżance. Z tej porcji otrzymujemy około 8 filiżanek kawy, nie wykorzystaną zawartość shakera możemy przechować w lodówce ale przed ponownym parzeniem należy mocno wstrząsnąć shakerem aby spienić zawartość. SMACZNEGO!
Waniliowe capuccino
kawa capuccino