Sposób przygotowania:
Waniliowy szejk z Anatolem
1. Saszetkę kawy zbożowej Anatol o smaku wanilii zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody.
2. Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z jedną łyżką alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
3. Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4. Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką
i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Podawaj schłodzony; ze słomką.
2. Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z jedną łyżką alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
3. Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4. Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką
i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Podawaj schłodzony; ze słomką.