Waniliowy szejk z Anatolem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wypróbuj waniliowy szejk z Anatolem - z nową kawą Anatol o smaku wanilii

Waniliowy szejk z Anatolem

Składniki:

Waniliowy szejk z Anatolem

 

  • 1 saszetka kawy Anatol o smaku wanilii Delecta
  • 50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki alkoholu (np. wódki)
  • 1 opakowanie śnieżki oryginalnej Delecta (54 g)
  • 200 ml schłodzonego mleka
  • cukier puder (do smaku)
  • czekolada mleczna

Sposób przygotowania:

Waniliowy szejk z Anatolem
1. Saszetkę kawy zbożowej Anatol o smaku wanilii zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody. 

2. Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z jedną łyżką alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku. 

3. Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 

4. Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką 

i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Podawaj schłodzony; ze słomką.

Tagi:

kawa czekolada