Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Warstwowa sałatka ryżowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warstwowa sałatka ryżowa.

Warstwowa sałatka ryżowa.

Składniki:

Warstwowa sałatka ryżowa.

 

  • 2 torebki ryżu parboleid
  • 1 łyżeczka Vegety lub innej przyprawy do zup
  • 3-4 jaja na twardo
  • biała część pora lub mała cebulka
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • mały słoik keczupu pikantnego
  • średni słoik majonezu

Sposób przygotowania:

Warstwowa sałatka ryżowa.
Ryż gotujkemy w wodzie z dodatkiem Vegety według przepisu na opakowaniu. Por kroimy w półplasterki (jeśli dodajemy cebulkę, to kroimy ją w kostkę). Jaja ścieramy na tarce jarzynowej. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Układamy warstwami: - połowa ryżu - por (lub cebulka) - 1/2 majonezu - ogórki (odsączone) - keczup - resztę ryżu - resztę majonezu - jaja