peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Sałatka z tuńczyka i ryżu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ta szybka i smaczna sałatka z ryżu i tuńczyka zadowoli każdego gościa lub głodnego domownika. świetna jako przekąska lub drugie śniadanie w pracy.

Sałatka z tuńczyka i ryżu

Składniki:

Sałatka z tuńczyka i ryżu

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 torebka ryżu (100 g)
  • 3 jaja na ugotowane twardo
  • 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe)
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • szczypiorek
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka i ryżu
Ryż gotujemy według przepisu z opakowania na sypko a następnie studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Kukurydzę i groszek odsączamy.

Jaja ugotowane na twardo obieramy i wraz z korniszonami drobno siekamy. Szczypiorem myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. 

Tagi:

tuńczyk ryż