olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Wieniec wiśniowo-kremowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny deser kremowy obłożony puszystymi biszkoptami.

Wieniec wiśniowo-kremowy

Składniki:

Wieniec wiśniowo-kremowy

 

  • 1/2 kg twarożku
  • trochę mniej niż 0,5l mleka
  • 5-6 łyżek cukru
  • 1 białko
  • 20 dag wiśni
  • troszkę soku z cytryny
  • nieduża paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Wieniec wiśniowo-kremowy
Twarożek mieszamy z mlekiem i cukrem. Dodajemy sztywno ubitą pianę z białka, potem kilka mytych, wydrylowanych i przetartych przez sito wiśni oraz troszkę soczku z cytrynki (wg własnych upodobań). Wszystko dokładnie mieszamy i układamy w szklanej salaterce. Dekorujemy pozostałymi wiśniami, a z biszkoptów układamy rodzaj wieńca (dookoła naczynia).

Tagi:

biszkopt