migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Wiosenna sałatka jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna wersja sałatki jajecznej. Wersja wiosenna bo wiosennymi dodatkami-chrupiącą rzodkiewką i kwiatami szczypiorku

Wiosenna sałatka jajeczna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenna sałatka jajeczna

 

  • 6 jajek
  • 300 g rzodkiewek
  • 2 garście kwaitów szczypiorku
  • majonez ok 2-3 łyżki
  • ewentualnie pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka jajeczna
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.

Rzodkiewki oczyścić i również pokroić w drobną kostkę. Dodać rozdrobnione kwiaty szczypiorku i wszystko wymieszać. Następnie połączyć z majonezem.

Można jeszcze nieco doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Podawać z pieczywem.
Wiosenna sałatka jajeczna
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Wiosenna sałatka jajeczna
Rzodkiewki oczyścić i również pokroić w drobną kostkę
Wiosenna sałatka jajeczna
Dodać rozdrobnione kwiaty szczypiorku i wszystko wymieszać.