justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Włoska Pomarańcza O’ccaffe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Włoska Pomarańcza O’ccaffe będzie idealnym dopełnieniem świątecznych ciast i wypieków. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt....

Włoska Pomarańcza O’ccaffe

Składniki:

Włoska Pomarańcza O’ccaffe

 

  • 150 ml zaparzonej, lekko osłodzonej kawy O’Ccaffe
  • 20 ml likieru pomarańczowego
  • Dodatki: bita śmietana, skórka pomarańczowa i szczypta gorzkiego kakao do posypania

Sposób przygotowania:

Włoska Pomarańcza O’ccaffe
Kawę zaparz, oddziel fusy, dodaj do niej cukru ( łyżeczka na porcję) i poczekaj kilka minut, aby lekko przestygła. Następnie dodaj likieru pomarańczowego i dokładnie wymieszaj. Przelej kawę do filiżanek lub przeźroczystych, dużych kieliszków. Kawę należy ozdobić bitą śmietaną w sprayu, posypać skórka pomarańczową i odrobiną kakao.

Tagi:

kawa