dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Woda cebulowa do pieczonek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Woda cebulowa jako dodatek do pieczonych w ognisku ziemniaków. Idealnie orzeźwia i podkreśla smak pieczonek.

Woda cebulowa do pieczonek

Składniki:

Woda cebulowa do pieczonek

 

  • 1/2 kg cebuli
  • 1 1/2 l wody
  • 2 łyż octu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Woda cebulowa do pieczonek
Wodę zagotowujemy i studzimy. Cebulę myjemy, obieramy ze skórki i drobno siekamy. Wrzucamy do dzbanka i zalewamy przegotowaną i zimną wodą. Dodajemy ocet (jeśli jest za mało kwaśny to można dodać odrobinę więcej octu). Na koniec wsypujemy sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Napój przelewamy do mniejszych szklanek. Smacznego!

Tagi:

cebula