Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z chipsami jabłkowymi i orzeszkami
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy zupę cebulową Hortex oraz pokrojone w średnią kostkę jabłko ze skórką. Chwilę podsmażamy. Dodajemy ocet balsamiczny, sól, tymianek i estragon. Dolewamy wywar warzywny, dodajemy serek topiony. Całość gotujemy ok. 10-12 minut. Pod koniec dosmaczamy jeszcze pieprzem i ewentualnie solą. Podajemy z wiórkami parmezanu, orzeszkami z cieciorki i chipsami jabłkowymi. Chipsy z cieciorki przygotowuje się szybko, o ile użyjemy cieciorki z puszki. Odsączamy ją dokładnie z zalewy. Olej łączymy z octem balsamicznym i solą. Do takiej marynaty przekładamy cieciorkę i dobrze mieszamy, by dokładnie pokryła każdy orzeszek. Wykładamy na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut, temp. 200 stopni. Orzeszki wychodzą bardzo aromatyczne i chrupiące. Idealne zarówno na gorąco jak i na zimno. Świetnie komponują się z zupą cebulową z nutką octu balsamicznego. Chipsy jabłkowe- jabłko kroimy w cieniutkie plastry- najlepiej mandoliną. Układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem, posypujemy solą gruboziarnistą i pieczemy razem z orzeszkami ok. 20 minut, temp. 200 stopni. Świetny dodatek do zupy cebulowej z jabłuszkiem. Smacznego!