Sposób przygotowania:
Wspomnienie lata - deser
1. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Studzimy. 2. W tym czasie pomarańcze dokładnie szorujemy, kroimy na pół, po czym wydrążamy miąższ (możemy zrobić z niego świeżo wyciskany sok). 3. "Miseczki" ze skórek pomarańczy Umieszczamy na szklankach, po czym wlewamy na ich dno zieloną galaretkę, tak żeby było równo. Schładzamy, aż stężeje.. 4. 2 truskawkowe galaretki wsypujemy do 700 ml wrzątku, dokładnie mieszamy i odstawiamy, aż zacznie tężeć. Odlewamy połowę, którą miksujemy z 5 płaskimi łyżkami serka homogenizowanego. Masę z serkiem wylewamy równomiernie na zieloną galaretkę, wkładamy do lodówki, aż stężeje. 5. W tym czasie truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy w plastry, które układamy na zastygniętej masie, po czym zalewamy resztą czerwonej galaretki, chłodzimy, po czym każdą miseczkę ostrym nożem kroimy na 4 częsci.
jaNina
nieuchwytna
Dziękuję :)
mala-madzia